Mattisrud og Inn På Tunet

Inn På Tunet

Levende Læring

Vi benytter begrepet Levende Læring på vårt arbeid med Mattisrud som alternativ læringsarena. Vi har avtale med Østvang skole for skoleåret 15-16. Avtalen dette skoleåret er todelt:

- norskopplæring for innvandrere til Løten

- skolehageprosjekt for 5.klasse vår/6.klasse høst.

Vi har også en avtale med Hakkebakkeskogen Barnehage. Vi har tidligere også hatt avtale med Lund skole,Løten Ungdomsskole, Stavsberg skole, Grevløkka skole, Ridabu skole, Lund Barnehage og Ryli barnehage.

I våre opplegg kobler vi målsettingene i de ulike fagplanene i kunnskapsløftet med årshjulet på Mattisrud, og gjennom konkrete aktiviteter blir det lettere for mange å lære. Erfaring viser f.eks at elevene på Levende Læring løser vanskeligere matematikkoppgaver når de er hos oss, enn de greier i ordinær klassesituasjon.

Avlastning:

Gjennom avtaler med barn/familieavdeinger eller barnevern i regionens kommuner har vi avlastning for barn/unge på helg/ferie. I tillegg har vi alternativ SFO på enkeltettermiddager for grupper av barn. Ungene som er hos oss deltar i naturens aktiviterer utfra årstiden vi er inne i. Mattisrud og naturen rundt, beitedyrene på sommeren, gir grunnlag for mange erfaringer å vokse på.

Arbeidstrening/-utprøving:

Vi kan tilby voksne brukere som trenger arbeidstrening/arbeidsutprøving en arena for dette. På Mattisrud har vi mange oppgaver som skal løses, og disse gir muligheter for den enkelte å føle mestring. Mestring er en forutsetning for personlig vekst og for senere å kunne lykkes i et arbeidsmarked.

Innvandrere/flyktninger:

Vi har erfaring med å jobbe med norskopplæring med innvandrere/flyktninger gjennom bruk av eiendommens ressurser som grunnlag for fellesaktiviteter og samtale. En konkret læringsarena er viktig for å forstå nytten av å lære norsk godt. Dessuten er det viktig for kulturell forståelse å kunne komme tett inn på et norsk hjem.

Kurs/foredrag:

Vi har lang erfaring med å holde kurs/foredrag ovenfor høgskole, videregående skole, bønder, politikere, offentlig forvaltning. Vi tar gjerne imot besøk eller vi kan dra ut. Inn på tunet, innovasjon i landbruket, mat og kultur, nettverksorganisering mm er temaer vi er blitt spurt om å dekke. Vi har hatt foredrag for EU-delegasjoner, på konferanser i Norge og Sverige, for store eller små grupper.

Har du/dere noen utfordringer som dere trenger hjelp til å løse, så kan vi bistå. Ta kontakt enten over mail mattisrud@gmail.com eller tlf. 92882930/99018221.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Marie N Haug | Svar 10.04.2015 15.03

Hei kjære Mattisrud <3 Digg dag vi hadde, kjempe kos <3

Nora Tofastrud | Svar 10.04.2015 14.47

Herlig dag vi hadde hos dere <3 med Jønsberg videregående skole den 8.April 2015

Joakim Gundersen | Svar 10.04.2015 14.42

Et friskt pust på hedmarken! dette var en nydelig dag vi var der på med jønsberg videregående skole, den 08.04.15
Jeg elsker virkelig det trange jævlige rommet.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

17.10 | 08:27

Hei
Har tenkt å kjøpe saueskinnsfell i dåpsgave til mitt barnebarn. Ser av bilde at du har det i gårdsbutikken din. Har du det nå også, og hvor mye koster dem?

...
08.10 | 14:08

Nei takk. Får jeg pinnekjøtt blir jeg glad. Hva er prisen på røkt pinnekjøtt i år?Ønsker delt på langs og på tvers. Når kan jeg hente? Mvh Aaste

...
07.10 | 22:00

Det skal vi kunne ordne. Noe annet av lam du ønsker? Stek/skank/koteletter/bog/komlekjøtt?

Jon

...
07.10 | 21:32

Har dere røkt pinnekjøtt? Ønsker ca 5 kg hvis mulig. Vi har kjøpt i flere år tidligere, og eldhusrøkt pinnekjøtt fra John er vår favoritt 😋 Mvh Aaste B Nauste

...
Du liker denne siden